Kwaliteitsvermindering brandstof

Kwaliteitsvermindering brandstof

Berichtdoor ZVMV » ma jun 20, 2011 6:06 am

Kwaliteits vermindering brandstof
Het is een veel gekend probleem bij klassiekerliefhebbers die hun auto of motor in stalling hebben staan. Kon een klassieker vroeger probleemloos een jaar of langer op stal staan, tegenwoordig vermindert de kwaliteit van de brandstof in de tank al na een maand en is deze na een paar maanden al zover verschlechterd dat ‘verrubbering’ optreedt.
De vluchtige stoffen uit de brandstof verdwijnen echter al veel sneller. Stoffen die belangrijk zijn voor een goede verbranding.

Recent ontwikkelde Bardahl echter een Fuel Stabilizer. Een brandstoftoevoeging die de eigenschap heeft brandstof voor lange tijd te bewaren en dat maakt het zeer geschikt voor klassieke auto’s en motoren, maar ook moderne motoren die in de koude maanden de winterstalling ingaan.

Belangrijkste eigenschap die dit additief heeft is dat het het uitdampen vermindert waardoor de bewaringsduur van benzine wordt verlengd tot 24 maanden. De kwaliteit van de brandstof blijft constant.

Nadat dit additief is toegevoegd wordt aangeraden nog een stukje te rijden. Op die manier worden de kleppen en zittingen gesmeerd en worden de carburateur of injectoren en brandstofleidingen gereinigd.

Daarnaast, wanneer de auto of motor in de winter niet gebruikt wordt, is het aan te raden om de brandstoftank volledig af te vullen. Condens in de brandstoftank wordt hiermee voorkomen.

Bardahl Fuel Stabilizer zit in een handige knijpflacon waarmee 250 liter brandstof kan worden behandeld. Geschikt voor alle soorten benzine en alle typen twee- en viertakt motoren.

Meer informatie via www.bardahl.nl
ZVMV
Ariel
 
Berichten: 218
Geregistreerd: di jan 03, 2006 10:59 am

Keer terug naar Kwaliteitsvermindering brandstof

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron