Herfstrit 27-10-2019

Herfstrit 27-10-2019

Berichtdoor ZVMV » zo okt 27, 2019 10:53 am

Foto's

https://photos.app.goo.gl/ZaV16tENuMMg9g5V9

Herfstrit 27-10 2019,
Tijdens het voorrijden met de auto op zaterdag middag 19-10 besloten we de rit een week uit te stellen. Het regende die middag al volop en op zondag hadden ze 20 mm regen voorspeld. We zijn niet bang voor wat regen maar de hele dag en dan zo’n grote hoeveelheid wat naar onder zou komen. Dan is het gewoon onverantwoord om dan de herfstrit te gaan rijden.
Zondag nacht 27-10 werd de klok verzet en ging de wintertijd weer in. Het had nu s’nachts ook weer flink geregend. Om 11.00 uur stonden 25 clubleden en 3 gastrijders naar de briefing van John te luisteren en daarna wenste hij ons een fijne rit toe. Veel bezoekers waaronder Kobus met zijn Familie keken toe bij ons bij ons vertrek.
Deze keer gingen we eens linksom vanuit In den Hof naar Brunssum, Schinveld, Merkelbeek, Oirsbeek, Schinnen, Grijzegrubben, Wijnandsrade, Hulsberg,Valkenburg,Ransdaal, Schin op Geul, Wijlre en Gulpen boven op de berg het restaurant De Gulperberg. Daar was de pauzeplaats.
Nadat we de motoren hadden gestald en naar binnen gingen werden we al vriendelijk onthaald door de gastvrouw. De houtkachel straalde een gezellige warmte uit wat me een huislijk warm gevoel gaf. Alles liep gesmeerd, de gastvrouw ging het eerst alle tafeltjes langs en noteerde de bestelling op een briefje van de betreffende persoon. Daarna kreeg ze hulp en werd iedereen voorzien van drank en niet veel later kwamen ze al aan met de andere bestellingen. Het afrekenen ging ook even soepel er was zelfs nog tijd voor een praatje. Een compliment aan de kok en bediening van De Gulperberg.

Na een pauze ging het verder richting Eperheide daarna binnendoor via smalle weggetjes Camerig, Vijlen, Rotte. Het was klimmen en dalen wat menige motor en scooterrijder nu veel meer van zijn motor en remvermogen moest vragen dan normaal. Na Mechelen nog een stukje onverhard dat door de regen op een paar plaatsen nog akelig glad was geworden. Via Nijswiller eerst nog over de onbewaakte spoor overgang naar Eys, Elkenrade, Colmond, Kunrade naar Heerlen waar we tegen 15.30 uur bij In den Hof weer aankwamen.
De gebruikelijke erwten soep stond al klaar als afsluiting van een mooi Z.V.M.V. seizoen 2019. Ook zonder de regen was het toch nog een echte Herfstrit geworden. Het was koud maar daar hebben we ons op kunnen kleden. En doordat het de avond ervoor flink had geregend waren de bebladerde straten soms verraderlijk glad.
Maar ieder nadeel heeft ook een voordeel. We hadden de weg nu geheel voor ons, fietsers en wandelaars waren op een hand te tellen. Geen ongelukken en pech onderweg gehad

Restaurant De Gulperberg in Gulpen en Gasterij In Den Hof Heerlen bedankt voor jullie gastvrijheid.
Ook bedankt achterrijders Ben en Joost en voorrijder Paul.

Het was en geweldige dag
Motorgroet Henk
ZVMV
Ariel
 
Berichten: 218
Geregistreerd: di jan 03, 2006 10:59 am

Keer terug naar Verslag-Ritten Foto's 2019

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron